top of page

El festival es va desenvolupar en tres jornades, cada una en diferents dies i llocs. L'activitat es va dur a terme durant un període de temps breu, entre 30 minuts i 2 hores. Totes elles, però, van ser resultat de la cooperació i negociació amb diverses entitats i col·lectius de la ciutat.

 

 

BARRI VELL, per què?

 

El barri vell de Valls és la víctima principal de la descentralització de la població de la ciutat. La gent buscava la comoditat i una bona accessibilitat amb el cotxe. Aquest fet va comportar l'abandó del centre per allotjar-se en zones de nova urbanització durant les últimes dècades. La manca de població també ha provocat el tancament dels comerços de proximitat que hi havien. El deteriorament es fa evident als espais públics, baixos, habitatges, terrats... i es respira a l'aire.

Creiem que, actualment, la gent torna a necessitar la proximitat i la vida veïnal intensa. És per això que volem fer un homenatge al barri vell per tal d'atraure el màxim de gent possible, encara que sigui per un període breu de temps. 

La necessitat de transformar el passat per transformar-lo és imprescindible en una ciutat cada vegada menys humana i més abandonada.

 

 

programació del festival

 

primera jornada: què passaria si... aprofitéssim un cul de sac?

Un cul de sac del Barri Vell, en desús, es va habilitar com a terrassa de bar per unes hores. Aprofitant la fresca del vespre i, amb la projecció de fotografies antigues d'aquell indret, vam fer reviure un espai actualment abandonat i, alhora, tant característic.

 

durada:                                    de 19h fins a 22h

ubicació:                                  cul de sac. c/ de l'Antic Mur

entitats col·laboradores:     bar-restaurant "K de Valls" | arxiu municipal de Valls | veïns i veïnes del Barri Vell

 

segona jornada: què passaria si... balléssim sota el campanar?

Les bifurcacions de carrers no deixen de ser espais de trobada i d'obertura del camp de visió de l'usuari que hi passeja. A valls, al ben mig del Barri Vell, ho trobem una de les bifurcacions més singulars de la ciutat, per la seva naturalesa i també per la visió que hi ha del campanar de l'Esglèsia de Sant Joan.

Aquest indret, desconegut i apartat del moviment de la gent, va ser perfecte perquè la gent gaudís d'un espectacle de dansa contemporània dins d'un escenari urbà de caràcter històric.

 

durada:                                    de 20h fins les 21h

ubicació:                                  encreuament entre c/Artús i c/Sant Isidre

entitats col·laboradores:     elisenda nadal | ballmarc torres

 

tercera jornada: què passaria si... féssim una sala de concerts en un local buit?

La gran majoria dels locals del Barri Vell han patit, de primera mà, la desertització del barri. Actualment és molt minso el número de comerços que han sobreviscut els últims anys i se n'han creat molts pocs de nous. 

El sector serveis no ha trobat en el Barri Vell un lloc propici per a l'intercanvi comercial. Els comerços, des del nostre punt de vista, han de tornar al Barri Vell. El mateix passa amb les famílies, ja que allí hi trobaran una vida molt més fresca i intensa. 

L'activitat va ser un concert obert a tothom i per a totes les edats en horari familiar. Es va acondicionar i convertir un local buit en una petita sala de concerts que, amb unes petites decoracions i una il·luminació més adequada, es va transformar en un lloc acollidor i idoni per al concert.

 

durada:                                   de 19h fins les 21h

ubicació:                                 c/Sant Antoni

entitats col·laboradores:    veïns i veïnes del Barri Vell | grup de música "Cornelius Trio"

 

 

 

 

 

entitats col·laboradores

 

IEV - Institut d'Estudis Vallencs | bar El Safareig | Arxiu Municipal de Valls | K de Valls | Veïns i Veïnes del Barri Vell de Vall | Cornelius Trio,  | Marc Torres, música | casal popular La Turba | Ajuntament de Valls

 

 

 

 

 

bottom of page